Igazi őszi fogás. Egyszerű, de mégsem a megszokott sült. Mind
ízében, mind színében melengető étel. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin októberi számában is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*8 db csirkecomb
*1 nagy vöröshagyma
*2 tk sültcsirke fűszerkeverék
*1 nagy alma
*1 kis fürt piros szőlő
*1 kis fürt fehér szőlő
*1 ek mangalicazsír
Egy közepes sütőtálat kikenünk egy kevés zsírral,
beleszórjuk a fél karikára vágott hagymát.
A megtisztított combokat megszórjuk
a fűszerkeverékkel, a hagymaágyra fektetjük. Kb. 0,5 dl vízzel felengedve,
lefedve 180 fokos sütőben legalább 1 órát puhítjuk.
A fedőt eltávolítjuk, a
combok közé szórjuk a leszemezett szőlőt, a cikkekre vágott almát.
A hús
szaftjával gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
Melegen, párolt rizzsel
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése