Nagyon kedvelem a céklát, akár köretként, akár salátaként.
Most két szokatlan dolgot hoztam össze, mégpedig ezt a csodás színű zöldséget és
a tonhalat. Nagyon különleges lett a végeredmény mind színében, mind ízében.
Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában
is.
Hozzávalók 2
személyre
*1 nagy cékla (tisztítva mérve 15 dkg)
*1 kis olajos tonhalkonzerv (5 dkg)
*3-4 púpozott ek tejföl
*2 ek majonéz
*2 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fehérbors
A céklát bő vízben puhára főzzük, a héját ledörzsöljük,
majd a zöldséget a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
A tonhalat lecsepegtetjük.
A tejfölt a majonézzel, a sóval, és a borssal elkeverjük, beleforgatjuk a céklát,
és a halat. Ha szükséges, utánízesítjük. Érdemes pár órát vagy 1 éjszakát a
hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése