2019. október 18., péntek

Paprikás tészta csillagtökkel


Ez a fogás olyan egyszerű, mint az 1*1. Könnyű, húsmentes, ráadásul még jó kihasználni a kert utolsó csillagtök darabjait. Tényleg hamar elkészül, mire kifő a tészta, a tök is megpuhul. Próbáljátok ki. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. 
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*1 közepes csillagtök
*1 nagy fej vöröshagyma
*4 ek olaj
*1 kk só
*1 tk fűszerpaprika
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpozott tk házi darált paprika
*1 nagyobb paradicsom
*10 dkg szezám fusili

A csillagtököt meghámozzuk, a magvas részt kivágjuk. A zöldséget kisebb darabokra vágjuk. 
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra kockázott hagymát, hozzáadjuk a tököt. Ízesítjük a fűszerekkel, a meghámozott, feldarabolt paradicsommal. 0,5 dl vízzel felöntve, lefedve puhára főzzük. 
Közben a tésztát bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük, a csillagtök raguhoz adjuk. 
Jól összeforgatjuk, és melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése