Néha jól esik egy kis könnyű, húsmentes fogás, mint
például egy könnyű tésztasaláta sok zöldséggel, egy roppant egyszerű öntettel.
Hamar asztalra varázsolható, nem szükséges sok időt a konyhában tölteni vele. A
hónapos retek fekete- vagy jégcsap retekkel is helyettesíthető.
A recept
megjelent a Kifőztük magazinban is.
A felhasznált tésztát a WISE PASTA
biztosította.
Hozzávalók 3
személyre
*20 dkg kölesfusili
*25 dkg brokkoli
*10 koktélparadicsom
*2 hónapos retek
*1 marék vegyes friss saláta
Öntethez:
*2-3 ek olívaolaj
*2 ek frissen facsart citromlé
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csipet só
Az apró rózsákra szedett brokkolit sós vízben pár perc
alatt roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Így járunk el a tésztával
is.
A paradicsomot félbe, a retket fél karikára vágjuk.
A tésztát
összeforgatjuk a brokkolival, salátával, paradicsommal, retekkel. Megszórjuk
egy kevés sóval és borssal.
Az olaj és a citromlé keverékével meglocsolva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése