Imádom a sütőtököt. Most, hogy ismét sok szép darab van a
kertben, érdemes „véletlenül” kicsit többet sütni belőle, mert olyan sok mindenbe
belecsempészhető, hogy magam is igazán meglepődök rajta. Édességbe a legjobb,
mint például ebbe az egyszerű finomságba.
A recept megjelent a Kifőztük
magazinban is.
Hozzávalók kb.
15 szelethez
*20 dkg sült, áttört sütőtök
*2 ek porcukor
*8 dkg háztartási keksz (ebből 2 dkg darálva, 6 dkg
durvára törve)
*1 ek vanília kivonat
*0,5 kk őrölt fahéj
*2-3 ek kókuszreszelék a bevonáshoz
A háztartási keksz ¼-ét ledaráljuk, a többit kisebb
darabokra törjük. A sütőtökpürét összedolgozzuk a porcukorral, vanília kivonattal,
fahéjjal, keksszel. Folpackba csomagolva, szaloncukrot formázva hengert
sodrunk.
Legalább 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy a tört keksz
megpuhuljon.
Kókuszreszelékbe forgatva, szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése