2019. augusztus 18., vasárnap

Zöldborsóleves darás pulykagombóccal


Nálunk, ha nem is minden nap, de a héten többször is készül leves. Régebben minden vasárnap húsleves került az asztalra, de ez mára kicsit megváltozott. Általában valami egyszerű, de laktató változatot kap a család. Ez a leves is pontosan ilyen. Pár zöldség, némi hús, és kész is az ízletes, és színes kanalazni való. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
Gombóchoz:
*20 dkg darált pulykacombfilé
*1 kisebb tojás
*1 csapott kk fokhagymássó
*1 csipet őröltbors
*2 púpozott ek rizsdara
Leveshez:
*1 csésze zöldborsó (2,5 dl)(lehet fagyasztott is)
*2 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*2 nagyobb krumpli
*1 közepes vöröshagyma
*4 ek olaj
*2 liter zöldség alaplé
*1 nagy csipet só
*1 csipet őröltbors

A húst összedolgozzuk a tojással, fűszerekkel, rizsdarával és félretesszük pihenni. 
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a petrezselymet felkarikázzuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit, a karalábét kisebb kockára vágjuk. 
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a répát, petrezselymet, karalábét, alaplevet. Ízesítjük a fűszerekkel. Ha már majdnem puha minden zöldség, akkor beleszórjuk a borsót és a krumplit. 
A húsból vizes kézzel kisebb diónyi golyókat formázunk és a gyöngyöző levesben kb. 7-8 perc alatt készre főzzük. 
Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése