Sok olyan étel van, amit már nagyon régen tervezek
elkészíteni, de valahogy eddig még mindig kimaradt az életünkből. Ilyen a
császármorzsa. Még sohasem ettem, és sohasem készítettem. De, hogy kicsit
nehezebb legyen a helyzet rögtön gluténmentes verzióval próbálkoztam.
Ebből az adagból jó sok lett. Hozzá saját készítésű sárgabarackdzsemet kínáltam.
Ebből az adagból jó sok lett. Hozzá saját készítésű sárgabarackdzsemet kínáltam.
Hozzávalók 4
személyre
*3 nagy tojás
*15 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 csipet só
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*20 dkg rizsdara
*20 dkg rizsliszt
*2,5 dl tej
*2 púpozott ek vaj
*a tálaláshoz baracklekvár/dzsem
A tojások sárgáját a cukrokkal, a citrom reszelt héjával
simára keverjük, majd hozzáadjuk a rizsdarát és a rizslisztet. A tejet
fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Legalább egy órát pihentetjük.
A
tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a rizses masszába forgatjuk.
Egy
serpenyőben egy evőkanálnyi vajat forrósítunk, majd ráöntjük a tészta felét.
Néha megkavargatva, a végén gyakrabban világosra sütjük. A maradék tésztával
ugyanígy járunk el.
Baracklekvárral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése