2019. augusztus 1., csütörtök

Gombás, pirított hagymás sajtgolyó


Egy vendégvárás alkalmával készítettem ezt a pár különleges ízesítésű falatkát. Roppant egyszerű, hamar összedobható. A gomba a dióval, hagymával, sajttal remek négyest alkot. Érdemes kipróbálni. A golyókat közvetlenül a tálaláskor érdemes a tortillára tenni, hogy ropogós maradjon. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók kb. 18 db-hoz
Gombához:
*2 közepes Amigo shiitake gomba
*2 ek olaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
Golyókhoz:
*10 dkg füstölt sajt
*8 dkg trappista sajt
*5 dkg sajtkrém
*1 tk tejföl
*2 púpozott ek (GM) konyhakész pirított hagyma
Forgatáshoz:
*5 dkg dió
Tálaláshoz:
*(GM) tortillaropogós

A felszeletelt gombát a felforrósított olajon megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Hagyjuk kihűlni, majd késsel egész apróra vágjuk. 
A diót ledaráljuk. A kétféle sajtot finomra reszeljük. 
A kihűlt gombát a sajtokkal, a sajtkrémmel, tejföllel, a felaprított pirított hagymával összedolgozzuk. 
Teáskanálnyi masszából golyót formázunk, a darált dióban megforgatjuk. 
A tortillaropogóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése