Egy vendégvárás alkalmával készítettem ezt a pár
különleges ízesítésű falatkát. Roppant egyszerű, hamar összedobható. A gomba a
dióval, hagymával, sajttal remek négyest alkot. Érdemes kipróbálni. A golyókat
közvetlenül a tálaláskor érdemes a tortillára tenni, hogy ropogós maradjon.
A
recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
A felhasznált gombát a
Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók kb.
18 db-hoz
Gombához:
*2 közepes Amigo shiitake
gomba
*2 ek olaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
Golyókhoz:
*10 dkg füstölt sajt
*8 dkg trappista sajt
*5 dkg sajtkrém
*1 tk tejföl
*2 púpozott ek (GM) konyhakész pirított hagyma
Forgatáshoz:
*5 dkg dió
Tálaláshoz:
*(GM) tortillaropogós
A felszeletelt gombát a felforrósított olajon megpirítjuk.
Ízesítjük sóval, borssal. Hagyjuk kihűlni, majd késsel egész apróra vágjuk.
A
diót ledaráljuk. A kétféle sajtot finomra reszeljük.
A kihűlt gombát a
sajtokkal, a sajtkrémmel, tejföllel, a felaprított pirított hagymával
összedolgozzuk.
Teáskanálnyi masszából golyót formázunk, a darált dióban
megforgatjuk.
A tortillaropogóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése