Néha igazán jól tud esni egy húsmentes étel, még akkor
is, ha nem tartozunk a vegetáriánusok táborába. Ez egy igazán egyszerű fogás,
amihez a felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*40 dkg Amigo Baby
barna csiperkegomba
*3-4 ek olaj
*1 nagy vöröshagyma
*2 nagyobb paradicsom
*1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*1 tk darált paprika
*25 dkg konzerv lencse
Az apró kockára vágott hagymát a felforrósított olajon
megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Együtt pirítjuk, majd
ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a darált paprikával, a
meghámozott, és apróra darabolt paradicsommal.
Pár perc után a lencsét
átmossuk, lecsepegtetjük, beleforgatjuk a paprikásba, hagyjuk átmelegedni.
Azonnal, rizzsel vagy főtt (gluténmentes) tésztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése