Ismét egy húsmentes fogás következik. A portobello egy nagy méretű, tölteni való gomba, de most a szabályokat felrúgva felszeleteltem,
és ropogós bundát kapott. Érdemes kipróbálni, ha valaki szeretne a hagyományos
rántott gombán túllépni, és valami újat kóstolni.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin júniusi számában is.
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*4 db Amigo
Portobello gomba
*1 kk só
*1 csésze barna rizsliszt (2,5 dl)
*1 kk őrölt bors
*1 kk morzsolt bazsalikom
*1 kk morzsolt oregánó
*3 kisebb tojás
*2 csésze (gluténmentes) kukoricapehely
*kevés olaj a sütéshez
*friss saláta a tálaláshoz
A gombákat vékonyra szeleteljük, megszórjuk kevés sóval.
Először megforgatjuk a fűszerekkel elkevert lisztben, majd a villával kicsit
felvert tojásban, végül az apróra tört kukoricapehelyben.
Felforrósított
serpenyőben, ujjnyi olajban pirosra sütjük mind. Papírtörlőn lecsepegtetjük a
felesleges olajat.
Friss salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése