Omlós, kakaós keksz készült méghozzá gluténmentesen. A
minta nagyon szépen megmaradt benne. A gyerekek (is) nagyon kedvelték. Fémdobozban
tárolva sokáig megőrzi az omlósságát.
Az állatos kekszpecsétet a Cookori
biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók kb.
25 db-hoz
*18 dkg kukoricaliszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
*2 dkg cukrozatlan kakaópor
*1 csipet só
*0,5 kk gluténmentes sütőpor
*1,5 kk útifű maghéj
*5 dkg porcukor
*10 dkg vaj
*2 közepes tojás sárgája
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vajjal és a
tojások sárgájával összedolgozzuk. Becsomagolva egy órát pihentetjük.
Lisztezett felületen 5 mm vékonyra nyújtjuk és a lisztbe mártott kiszúróval
először köröket szaggatunk, majd a tetejükre mintákat nyomunk. Sütőpapíros
tepsibe sorakoztatjuk és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10
perc alatt megsütjük a kekszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése