2019. július 13., szombat

Kakaós kukoricakeksz


Omlós, kakaós keksz készült méghozzá gluténmentesen. A minta nagyon szépen megmaradt benne. A gyerekek (is) nagyon kedvelték. Fémdobozban tárolva sokáig megőrzi az omlósságát. 
Az állatos kekszpecsétet a Cookori biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók kb. 25 db-hoz
*18 dkg kukoricaliszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
*2 dkg cukrozatlan kakaópor
*1 csipet só
*0,5 kk gluténmentes sütőpor
*1,5 kk útifű maghéj
*5 dkg porcukor
*10 dkg vaj
*2 közepes tojás sárgája

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vajjal és a tojások sárgájával összedolgozzuk. Becsomagolva egy órát pihentetjük. Lisztezett felületen 5 mm vékonyra nyújtjuk és a lisztbe mártott kiszúróval először köröket szaggatunk, majd a tetejükre mintákat nyomunk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése