Kiürült a kekszes doboz, gyorsan orvosolni kellett a
dolgot. Elővettem a Cookoritól kapott kekszkészítő készletet, és cselekedtem.
Tudjátok, ez az a bizonyos „pisztolyos keksz”.
Került bele egy kevés dió, no meg némi kávé. Ez inkább az a ropogósabb változat, amit az ember lánya szívesen mártogat a reggeli kávéjába, vagy eszegeti egy csésze kakaó társaságában. A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában.
Került bele egy kevés dió, no meg némi kávé. Ez inkább az a ropogósabb változat, amit az ember lánya szívesen mártogat a reggeli kávéjába, vagy eszegeti egy csésze kakaó társaságában. A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában.
Hozzávalók kb.
43 kekszhez
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*5 dkg darált dió
*1,5 dkg azonnal oldódó kávé
*10 dkg porcukor
*15 dkg vaj
*2 púpozott ek tejföl
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, darált dióval,
kávéporral, porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, és összedolgozzuk.
A
tésztát a kekszkinyomóba töltjük, majd sütőpapír nélküli lemezre, tetszőleges
mintával formázzuk a süteményeket. Előmelegített sütőben 170 fokon
hőlégkeveréses módban 12 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk pár percet hűlni,
mert még melegen nagyon törékeny.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése