Már rég készítettem fánkot, ezért most itt volt az ideje
egy kis sütögetésnek. Mégpedig felhasználva a Cookoritól kapott virág alakú
kiszúrót. Pont jól jött egy kis gulyásleves utáni második fogásként.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók kb. 33 db-hoz:
*23 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
*1 kk só
*2 kk szódabikarbóna
*25 dkg túró
*1 nagy tojás
*3 púpozott ek porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom
*1 evőkanál rum
*10 dkg vaj
*olaj a sütéshez
*porcukor a tálaláshoz
A túrót jól áttörjük és hozzáadjuk a tojást, a cukrokat,
a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a rumot és a puha vajat.
Összekeverjük, és beledolgozzuk a sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet.
Lisztezett felületen kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk, a lisztbe mártott tavaszi
virágformával kiszaggatjuk.
Felforrósított olajban közepes lángon minkét
oldalát megsütjük.
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. Porcukorral
megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése