2019. május 19., vasárnap

Kapros-túrós ropogós gluténmentesen


Sok zsenge kapor zöldell a kertben, ezt igyekszem is kihasználni, és minél több fogást készíteni belőle. Most egy olyan sós finomság készült, amit akár tévézés, vagy beszélgetés közben eszegethet bárki, aki a kapor szerelmese, de kirándulásra is remek az elemózsiás dobozba téve. Ráadásul a rizsliszt miatt gluténmentes diétába is illeszthető. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. 
A háromszögletű kiszúrót a Cookori biztosította.
Hozzávalók:
*25 dkg sovány túró
*1 kis csokor friss kapor
*30 dkg teljes kiőrlésű barna rizsliszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
*1 tk só
*2 dkg friss élesztő
*1 púpozott ek tejföl
*25 dkg vaj
*1 tojás sárgája
Tetejére:
*1 tojás
*5 dkg reszelt sajt

A túrót áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a lisztet, a sót, a puha vajat, és a tojás sárgáját. A langyos tejfölbe morzsoljuk az élesztőt, kicsit összekeverjük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 
Becsomagolva a hűtőben egy órát pihentetjük. 
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk, és lisztbe mártott háromszögletű ravioli formával kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 
A tetejüket lekenjük villával felvert tojással, és megszórjuk csipetnyi reszelt sajttal. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. 
A sós finomság 3 közepes tepsit töltött meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése