2019. május 25., szombat

Gombás-medvehagymás házi cavatelli


Ha az időm engedi, nagyon szívesen készítek házi tésztát. Ha nem is frissen, de fagyasztva mindig akad a mélyhűtőben egy-egy adagnyi, ha éppen gyorsan szeretnék valami finomat, csak előveszem, forró vízben kifőzöm, és egy könnyű mártással, szósszal remek étel lesz belőle. Most egy kis gombával gazdagítottam, kevés medvehagymával ízesítettem. Próbáljátok ki. A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi Kft biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
Tésztához:
*20 dkg durum búzaliszt
*1 dl víz

Raguhoz:
*2 púpozott ek vaj
*1 ek olaj
*2 ek apróra vágott medvehagyma
*10 dkg Amigo Shiitake gomba
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1,5-2 dl tejszín

Tálaláshoz:
*Grana Padano vagy más kemény jellegű sajt

A lisztet összedolgozzuk a vízzel, cipóvá formáljuk. 
Becsomagolva ½ órát pihentetjük. 
Kisebb darabokat tépünk belőle, mindet 1 cm vékony rúddá sodorjuk, majd 1,5 cm-esre daraboljuk. A hüvelykujjunkkal egyenként végigsodorjuk a csigabordázón. 
Bő, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
Az olaj és a vaj keverékén megfuttatjuk a medvehagymát, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. 
Sózzuk, borsozzuk, és pár percig pirítjuk. 
Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk és beleforgatjuk a lecsepegett tésztát. Ha szükséges még ízesítjük. 
Melegen, reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése