Ha az időm engedi, nagyon szívesen készítek házi tésztát.
Ha nem is frissen, de fagyasztva mindig akad a mélyhűtőben egy-egy adagnyi, ha éppen
gyorsan szeretnék valami finomat, csak előveszem, forró vízben kifőzöm, és egy
könnyű mártással, szósszal remek étel lesz belőle. Most egy kis gombával
gazdagítottam, kevés medvehagymával ízesítettem. Próbáljátok ki. A recept
megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
A felhasznált gombát a
Bio-Fungi Kft biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
Tésztához:
*20 dkg durum búzaliszt
*1 dl víz
Raguhoz:
*2 púpozott ek vaj
*1 ek olaj
*2 ek apróra vágott medvehagyma
*10 dkg Amigo
Shiitake gomba
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1,5-2 dl tejszín
Tálaláshoz:
*Grana Padano vagy más kemény jellegű sajt
A lisztet összedolgozzuk a vízzel, cipóvá formáljuk.
Becsomagolva ½ órát pihentetjük.
Kisebb darabokat tépünk belőle, mindet 1 cm
vékony rúddá sodorjuk, majd 1,5 cm-esre daraboljuk. A hüvelykujjunkkal
egyenként végigsodorjuk a csigabordázón.
Bő, sós vízben kifőzzük,
lecsepegtetjük.
Az olaj és a vaj keverékén megfuttatjuk a medvehagymát,
majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát.
Sózzuk, borsozzuk, és pár percig
pirítjuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk és beleforgatjuk a lecsepegett
tésztát. Ha szükséges még ízesítjük.
Melegen, reszelt sajttal megszórva
kínáljuk.