2019. február 2., szombat

Déli tőkegombás sajtos tallér


Ez az egyik legfinomabb sajtos tallér, amit eddig készítettem. Pedig már pár változatot kipróbáltam. Kicsit fura lehet, hogy gomba került bele, mégpedig a kedvencem, a déli tőkegomba. De nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz a ropogósnak. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók kb. 45 db-hoz
Gomba pirításához:
*5 dkg Amigo déli tőkegomba
*3 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 tk sütőpor
*1 nagyobb tojás
*5 dkg vaj
*10 dkg tejföl
*5 dkg trappista sajt
*5 dkg füstölt sajt

A gombát folyó víz alatt átöblítjük, felforrósított serpenyőben az olajon sóval, borssal meghintve pár perc alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, egész apróra vágjuk. 
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, összedolgozzuk a vajjal, tejföllel, tojással, a finomra reszelt sajtokkal és a gombával. Ha nagyon ragadna a tészta, kevés liszttel átgyúrjuk. 
A masszából diónyi golyókat sodrunk, felforrósított tallérsütőben készre sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése