2019. január 19., szombat

Isler torta


Azt már korábban említettem, hogy nem vagyok egy nagy tortás. De, az isler az más tészta, szó szerint :-D Kitaláltam, hogy a család egyik tagját meglepem a szülinapján egy olyan tortával, ami a kedvenc sütijéből készül. 
Nagyon finom lett a végeredmény, és az ünnepelt is igazán örült neki. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók kb. 6-8 szelethez
Tésztához:
*30 dkg liszt
*5 dkg darált dió (+ egy kevés a díszítéshez)
*1 csapott kávéskanál sütőpor
*1 csipet só
*10 dkg porcukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 evőkanál vaníliás cukor
*1 kisebb tojás sárgája
*20 dkg vaj
Töltelékhez:
*6 púpozott evőkanál ribizli lekvár (+ kevés a díszítés töltéséhez)
Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*1 teáskanál olaj

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, három egyenlő részre osztjuk, sütőpapíron 4 mm vékonyra, és kör alakúra nyújtjuk. Egy lisztbe mártott 18 cm-es tortakarikával kiszaggatjuk. 
180 fokos sütőben 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. 
A hulladék tésztát gombóccá formázzuk, elnyújtjuk, 4 cm-es pohárral kiszaggatjuk, sütőpapíron 8 perc alatt megsütjük.
Az egyik tésztalapot megkenjük a lekvár felével, ráhelyezzük a második lapot, amit a maradék lekvárral szintén bekenünk. Befedjük az utolsó tésztakoronggal. 
Az apró islereket is megtöltjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, belemártjuk az apró islereket, majd bevonjuk vele a torta tetejét, aminek a közepére helyezzük a kis sütiket. Darált dióval díszítjük. 
Szeletelés előtt egy éjszakát hagyjuk puhulni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése