Ez egy roppant egyszerű, és könnyű fogás. Sajnos ritkán
eszünk halat, de néha azért asztalra kerül, és akkor tényleg jól esik. A
gombával pedig remek párost alkot.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában
is.
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*4 szelet hekkfilé
*2 tk gluténmentes sült hal fűszerkeverék
*50 dkg Amigo
Fehér csiperkegomba
*2 ek vaj
*2 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 púpozott ek apróra vágott friss kapor (lehet fagyasztott
is)
*2 dl tejszín
A hal szeleteket szárazra töröljük, bedörzsöljük a
fűszerkeverékkel. Serpenyőben, a felforrósított vaj és olaj keverékén mindkét
oldalát megsütjük, melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a szeletekre
vágott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, a kaporral. Hozzáadjuk a tejszínt,
összeforraljuk, és a hallal melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése