Nincs ünnep töltött hús nélkül. Én azért kedvelem, mert
előre elkészíthető, az adott napon pedig már csak a szeleteléssel, és
a tálalással kell foglalatoskodni.
Dekoratív, hidegtálon is kínálhatjuk. Nagy
adag, ezért remek vendégváró fogás. Érdemes kipróbálni :-)
A recept megjelent a
Kifőztük magazin decemberi számában is.
A felhasznált gombát a Bio-Fungi
biztosította.
Hozzávalók 8
személyre
*1,2 kg felszúrt dagadó
*1 kk só
*1 kk őrölt bors
*1 púpozott ek mustár
Töltelékhez:
*30 dkg darált sertéscomb
*2 nagyobb csirkemáj
*15 dkg Amigo Shiitakegomba
*3 dkg dió
*2 nagy szelet kenyér
*5 nagyobb tojás
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*2 csapott tk só
*1 kkl őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
Sütéshez:
*1 ek mangalicazsír
A megtisztított dagadót szárazra töröljük, bedörzsöljük
kívülről és belülről is mustárral, megszórjuk sóval és borssal.
A töltelékhez
két tojást keményre főzünk, megpucoljuk, apróra vágjuk.
A kenyérszeleteket
vízbe áztatjuk, kicsavarjuk.
A gombát kisebb darabokra, a petrezselyem levelet
apróra vágjuk. A csirkemájat elkaparjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A diót
száraz serpenyőben világosra pirítjuk, durvára aprítjuk.
A töltelék hozzávalóit
alaposan összedolgozzuk, a dagadóba töltjük.
A nyílásokat bevarrjuk vagy
hústűvel összetűzzük.
Zsírral kikent fedeles tepsibe fektetjük, 1 dl vizet
öntünk mellé.
180 fokra előmelegített sütőben fedő alatt legalább 120 percet
puhítjuk.
Majd fedés nélkül néha a szaftjával meglocsolva pirosra sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése