Ez egy roppant egyszerű kekszes finomság, amit még sütni
sem kell, csak türelemmel kivárni, míg a koffeines krémtől csodásan megpuhul,
és már lehet is szeletelni.
Előre elkészíthető, és hűtőben pár napig jól eláll.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók kb.
12 szelethez
*22 dkg vajas (Albert) keksz
*1 tasak csokoládés pudingpor (főzős)
*4 púpozott evőkanál cukor
*1 dl főtt kávé
*3 dl tej
*10 dkg vaj
*5 dkg kókuszreszelék
A pudingport a cukorral, tejjel, kávéval simára keverjük,
sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajjal krémesítjük.
A kekszeket 1-1 teáskanálnyi
krémmel egymáshoz ragasztva rudat formázunk, pár evőkanálnyi krémmel kívülről
is bevonjuk, végül kókuszreszelékben megforgatjuk.
Folpackba csomagolva
legalább 1 napig hűtőben pihentetjük. Ferdén szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
De szerettem gyermekkoromban.... Nálunk börtön szelet vagy sréenvágós volt a neve.
VálaszTörlés