2018. október 23., kedd

Tonhalas-kapros túrófasírt


Elég ritkán készül halas fogás, de most egymást követte kettő is. A tegnapi krokett után most egy tonhalas tallért sütöttem, amibe a túró, a kapor és a tonhal jó kis hármast alkot. Főételként kínáltam, amihez friss saláta volt a köret. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 10 db-hoz:
*25 dkg rögös túró
*2 kis doboz olajos tonhalkonzerv (16 dkg)
*1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
*3 nagyobb tojás
*1 púpozott evőkanál zabpehelyliszt
*1 nagy csipet őröltbors
*1 nagy csipet reszeltcitromhéj
*1 púpozott ek apróra vágott friss kapor 

A tonhalat lecsepegtetjük, villával áttörjük, összedolgozzuk a vöröshagymával, fokhagymás sóval, borssal, kaporral, citromhéjjal, tojással és a liszttel. 
Púpozott evőkanálnyi adagokból korongokat formázunk. Sütőpapíros tepsiben 180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt pirosra sütjük. 
Friss salátával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése