Elég ritkán készül halas fogás, de most egymást követte
kettő is. A tegnapi krokett után most egy tonhalas tallért sütöttem, amibe a
túró, a kapor és a tonhal jó kis hármast alkot. Főételként kínáltam, amihez
friss saláta volt a köret.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi
számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 10
db-hoz:
*25 dkg rögös túró
*2 kis doboz olajos tonhalkonzerv (16 dkg)
*1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
*3 nagyobb tojás
*1 púpozott evőkanál zabpehelyliszt
*½ kk fokhagymássó
*1 nagy csipet őröltbors
*1 nagy csipet reszeltcitromhéj
*1 púpozott ek apróra vágott friss kapor
A tonhalat lecsepegtetjük, villával áttörjük,
összedolgozzuk a vöröshagymával, fokhagymás sóval, borssal, kaporral, citromhéjjal,
tojással és a liszttel.
Púpozott evőkanálnyi adagokból korongokat formázunk.
Sütőpapíros tepsiben 180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt pirosra sütjük.
Friss salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése