Néha, ha marad egy kis krumplipüré, akkor jön az
agytorna, hogy mi is legyen a sorsa. Legutóbb egy kis adag felhasználásával egy
egyszerű halas fogás készült. Könnyű, a citromtól kellemesen pikáns étel.
Azoknak ajánlom, akik a megszokott ételeken túl egy kis újdonságra vágynak.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában
is.
Hozzávalók kb.
26 db-hoz
*15 dkg főtt, áttört krumpli (vagy maradék krumplipüré)
*3 kis doboz olajos tonhalkonzerv (tisztán 15 dkg)
*1 kisebb tojás
*1 ek majonéz
*1 ek kezeletlen citrom leve
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*8 dkg zsemlemorzsa (ebből 2 evőkanál a krokettba)
a sütéshez:
*olaj
A tonhalat lecsepegtetjük, villával áttörjük.
Összedolgozzuk a krumplipürével, a fűszerekkel, a tojással, a citromlével, a
majonézzel, és kevés zsemlemorzsával.
Vizes kézzel apró hengereket formázunk,
megforgatjuk a maradék morzsában.
Annyi felforrósított olajban, ami épp ellepi,
pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
Majonézzel és ketchuppal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése