Ha muffinról beszélünk, akkor általában az édes
változatra gondolunk először. Pedig a sós is lehet nagyon finom, mint
például ez az egyszerű, sokáig kellemesen puha maradó mediterrán fűszerezésű fajta.
Került bele egy kevés gomba, némi maradék főtt rizs és egy pici sajt.
A
recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
A felhasznált
gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 12
db-hoz
*25 dkg liszt
*1 csomag sütőpor (12g)
*1 púpozott kávéskanál só
*1 púpozott teáskanál mediterrán fűszerkeverék
*1 nagyobb tojás
*10 dkg vaj (+ egy kevés a forma kikenéséhez)
*15 dkg Amigo barna
csiperkegomba
*8 dkg trappista sajt
*6 dkg főtt rizs
*2 dl tej
*3 púpozott evőkanál tejföl
A puha vajat elkeverjük a tojással, az apróra vágott
gombával, a főtt rizzsel, a finomra reszelt sajttal, a fűszerekkel és a
sütőporral elkevert liszttel. A tejjel és a tejföllel lazítjuk.
A tésztát
egyenletesen elosztjuk az előzőleg vajjal kikent forma mélyedéseiben.
170 fokra
előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.) A formában
pihentetjük pár percet és langyosan kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése