Idén nagyon sok sütőtök termett a kertben, ez a hosszabb,
kanadai fajta, amit nem kell, hogy megcsípjen a dér. Próbálom minél
többféleképpen felhasználni, hisz a sima sült tökből igazán kevés fogy. Most
fánkot sütöttem, amibe még került egy túlérett banán is. Finom, puha,
pillanatok alatt elkészülő desszert.
Hozzávalók kb.
40 db-hoz
*1 nagyobb banán
*15 dkg sült, áttört sütőtök
*1 nagyobb tojás
*1 dl görög joghurt
*1 csipet só
*1 evőkanál cukor
*1 evőkanál vaníliás cukor
*15 dkg liszt
*1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
*1 kávéskanál őrölt fahéj
a sütéshez:
*olaj
a tálaláshoz:
*porcukor
A villával áttört banánt és a pépesített sült tököt a
tojással, joghurttal, sóval, cukrokkal, a szódabikarbónával és fahéjjal
elvegyített liszttel összedolgozzuk.
Az olajat felforrósítjuk és egy teáskanál
segítségével kis darabkákat szaggatunk bele a tésztából.
A barnára sült
fánkokat papírtörlőre szedjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése