Armadillo, vagyis tatú formájú hús. A klasszikus rántott
csirke tovább fejlesztett változata, amit a pác tesz egy kissé változatossá és még
omlósabbá.
A különlegességek kedvelőinek mindenképpen ajánlom kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
*4 csirkemellfilé
a páchoz:
*2 dl kefir
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 ek méz
*2 ek frissen facsart citromlé
*2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
a panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
*olaj
A megtisztított hús tetejét keresztben 1 cm-ként
bevagdaljuk. A páchoz a kefirt kikeverjük a fűszerekkel, mézzel, citromlével,
és beleforgatjuk a csirkemellet úgy, hogy a zsebekbe is jusson. Egy éjszakát
pihentetjük benne.
A lecsepegtetett húst megforgatjuk a lisztben, majd a
tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Felforrósított, bő olajban megsütjük.
Krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése