Ez valóban egy gyorsan elkészíthető, könnyű, puha sajtos
pogácsa, amit most a szaggatási hulladékok elkerülése végett kockára vágtam. Ez
az a fajta, ami csak úgy eteti magát és nehéz pár darabnál megállni. Én most gulyásleves
mellé kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók kb.
60 db-hoz
*60 dkg liszt
*2 púpozott tk só
*4-5 ek tej
*5 dkg friss élesztő
*1 nagy csipet cukor
*20 dkg tejföl
*1 nagyobb tojás
*25 dkg vaj
a tetejére:
*1 felvert tojás
*15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük a
cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott
élesztőt, a tojást, a tejfölt, és a puha vajat. Alaposan kidolgozzuk.
Addig
pihentetjük, míg két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előkészítjük
a lisztezett felületet.
A tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, 4*4 cm-es
kockára vágjuk. Tepsibe sorakoztatjuk mind, ahol addig kelesztjük, amíg a sütő
bemelegszik.
A tetejét lekenjük kissé felvert tojással, megszórjuk reszelt
sajttal. Hőlégkeveréses, 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése