Amikor sajtos kerül szóba, akkor elsősorban a tallérra
gondol a család, hisz ez a legnépszerűbb sós finomság nálunk. Igazi családi
program az elkészítése, hisz a gyerekek szívesen segédkeznek az apró golyók
sodrásában, a sütés pedig az én feladatom. A végeredményt pedig természetesen együtt
fogyasztjuk el.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb.
50 tallérhoz
*25 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 csapott ek pizzafűszerkeverék
*1 tk sütőpor
*1 nagyobb tojás
*5 dkg vaj
*10 dkg tejföl
*12 dkg füstölt sajt
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerkeverékkel.
Összedolgozzuk a tojással, vajjal, tejföllel és a finomra reszelt sajttal.
Kisebb diónyi golyókat sodrunk.
Felforrósított tallérsütőben megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése