Ha nyár, akkor grillezés. Vagy a szabadban, ha van rá
lehetőség, vagy egyszerűen csak a konyhában, a grillserpenyőben, ha mondjuk a
nyaraláson csak gyorsan összedobnánk valami finomat ebédre ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
A Carbon Steel grill serpenyőt a Russell Hobbs
biztosította.
Hozzávalók 2 személyre:
*60 dkg csirkemellfilé
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
Páchoz:
*1 púpozott ek provance-i fűszerkeverék
*1 ek frissen facsart citromlé
*1 ek méz
*5-6 ek olívaolaj
A megtisztított csirkét vékonyra szeleteljük, a
szeleteket hosszában 1 cm szélesre csíkozzuk. Megszórjuk sóval, borssal.
Csigavonalban feltekerjük, 3 darabot előzőleg vízbe áztatott, rövid
saslikpálcára húzunk, lekenjük a páccal és pár órát a hűtőben pihentetjük.
Olajjal kikent, felforrósított grillserpenyőben megsütjük. Friss salátával,
illetve sült krumplival kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Kedves Andrea! Köszönöm a receptet és segítséget kérek abban, hol kapható gluténmentes provanci füsz.keverék? Előre is köszönöm.
VálaszTörlésSzia, Én egy kedves barátnőmtől ajándékba kaptam egy adag házilag készített fűszerkeveréket.
Törlés