Az egyik kedves szomszéd bácsitól kaptunk egy nagy szatyor
szilvát. Finom volt, de egy kis része megmaradt, és már csak kerülgettük.
Gondoltam egyet, és bekapcsoltam a sütőt, gyorsan készítettem egy kis pitét.
Kellemesen fűszeres, és a szilvától jó szaftos desszert lett a végeredmény.
Megérte miatta melegíteni a konyhát, hisz pillanatok alatt eltűnt a tálcáról.
Hozzávalók egy 26
cm-es pitéhez:
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott tk sütőpor
*1 és 0,5 tk őrölt fahéj
*10 dkg vaj
*2 közepes tojás
*8 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 kis doboz joghurt (1,25 dl)
*4 nagy szem szilva
*1 ek cukor+1 kk fahéj a forgatáshoz
A sütőt előmelegítjük. A piteformát kikenjük vajjal,
megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, fahéjjal.
A vajat kihabosítjuk a cukrokkal, a tojásokkal, végül a
joghurttal. Beleszórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Az előkészített
formába simítjuk.
A megtisztított szilvákat ketté vágjuk, magjukat
kiemeljük, majd megforgatjuk egy kevés cukor és fahéj keverékébe, végül héjjal
lefelé a tésztába nyomkodjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel tűpróbáig sütjük. Ez nekem kb.
30 perc volt.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése