Zöldborsó. Sokan nem kedvelik, pedig nagyon sokrétű a
felhasználása. Nálunk a nagyobbik gyerek nem igazán rajong az apró zöld
szenekből készült finomságokért. Ebből a tokányból azért mégis evett és nagyon
büszke volt magára, amikor pár szem borsót sikerült „legyőznie”.
Azóta már
másodjára is asztalra került. Azt hiszem visszatérő vendég lesz nálunk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában
is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*80 dkg csont nélküli sertéskaraj
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 púpozott ek mangalicazsír
*5 dkg szalonna
*1 nagyobb paradicsom
*1 csapott tk fokhagymássó
*1 csapott kk őröltbors
*1 csapott kk morzsolt majoránna
*1 púpozott tk fűszerpaprika
*1 csapott tk paprikakrém
*25 dkg zöldborsó
A felcsíkozott szalonnát zsírjára pirítjuk, a zsiradék
hozzáadásával megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és fehéredésig sütjük a
felcsíkozott húst.
Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a meghámozott
paradicsomot, és bő víz alatt addig főzzük, míg a hús már majdnem puha.
Szükség
esetén pótoljuk a vizet.
Hozzáadjuk a zöldborsót, és készre főzzük.
Ha még
szükséges, ízesítjük. Párolt rizs körettel, vagy főtt tésztával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése