2018. augusztus 18., szombat

Ribizlis-csokis bögrés muffin


Idén is ontották a kis ribizli fáink a sok csodás piros gyöngyszemeket, amiből jócskán be is tankoltam a fagyasztóba későbbre. De emellett természetesen készült egy kis édesség is, mint ez az egyszerű muffin, ami ebéd után pillanatok alatt elfogyott. 
Ha nincs csoki lencsénk, akkor apróra vágott étcsokoládé is megteszi.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 12 muffinhoz, 2,5 dl-es bögrével mérve:
*1 és ½ bögre liszt
*1 tasak sütőpor
*1 csipet só
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*3 közepes tojás
*1 bögre cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1/3 bögre olaj
*½ bögre tej
*½ bögre étcsokoládé lencse
*½ bögre leszemezett ribizli

A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, olajjal. 
Beleszórjuk a sütőporral, sóval, kakaóporral elvegyített lisztet. A tejjel csomómentesre keverjük, és beleforgatjuk a csokoládét, a ribizlit. 
A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin papírral bélelt formában. 170 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. 
Tűpróbával ellenőrizzük. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése