A bundás húsok mindig nagy kedvencei a családnak. Talán
mert a vékony kabát alatt a hús kellemesen puha, és szaftos marad, a bunda
pedig igazán változatosan készíthető el, sohasem tudunk ráunni.
Most például
egy kis mediterrán íz világút találtam ki, amihez egy roppant könnyű, és
egyszerű saláta volt a kísérő.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi
számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2
személyre:
*50 dkg csirkemellfilé
*0,5 kk só
a bundához:
*2 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1 csapott tk pizza fűszerkeverék
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 csapott ekl zabpehelyliszt
*2 púpozott ek tejföl
a forgatáshoz:
*4-5 ek zabpehelyliszt
a sütéshez:
*olaj
a salátához:
*10 dkg mozzarella
*2 közepes paradicsom
*1 kk olívaolaj
*1 csipet só
*1 nagy csipet pizza fűszerkeverék
A megtisztított csirkét szeletekre vágjuk, vékonyra
klopfoljuk, és megszórjuk sóval.
A bundához a tojást a fűszerekkel kissé
felverjük, a liszttel simára keverjük, a tejföllel lazítjuk.
A hússzeleteket
először megforgatjuk a zabpehelylisztben, utána a fűszeres masszában, kicsit
lecsepegtetjük, és az olajban közepes lángon barnára sütjük. A felesleges
olajat papírtörlőn leitatjuk.
A salátához a paradicsomokat, és a sajtot karikára
vágjuk, megszórjuk sóval, a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal, és a
húshoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése