Ez, a kertben termett rengeteg szederből készült
kanalazni való, ami csak nagyon jóindulattal nevezhető levesnek, hisz főzni sem
kell, de kellemesen hűsítő, ami ebben a nagy melegben igazán jól tud esni.
Hozzávalók 4 személyre:
*40 dkg szeder
*2 kis doboz (citromos) joghurt (2*1,25 dl)
*1 dl habtejszín
*1 ek házi vaníliás cukor
*cukor ízlés szerin (1-2 ek)
*1 csipet őrölt fahéj
A szűrőtálban átmosott és lecsepegtetett szedret a
joghurttal, tejszínnel és a fűszerekkel krémesre turmixoljuk, majd sűrű szitán
átpasszírozzuk. Akinek még túl sűrű, kevés tejjel hígíthatja.
Jól behűtve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése