Egy amerikai videóban láttam meg ezt a finomságot és
nagyon megtetszett. Hasonló kekszet már készítettem korábban, az kókuszos
volt és emlékszem, hogy igazán nagy sikert aratott. Most pedig itt a sütőtök
szezon, van belőle bőven. Nem is volt más dolgom, csak a mértékegységeket
átváltani, és nekilátni. Roppant egyszerű, és nagyon mutatós a végeredmény. Kívül
ropogós, a belseje pedig puha. Azt nem mondom, hogy egy diétás süti, sőt. Van
benne szénhidrát bőven. Az a jó benne, hogy fémdobozban sokáig eláll, már ha
marad belőle.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók kb.
30 darabhoz:
*37,5 dkg liszt
*0,5 kk só
*1 csapott tk sütőpor
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 púpozott tk őrölt fahéj
*0,5 kk őrölt szegfűszeg
*25 dkg kristálycukor
*10 dkg vaj
*1 közepes tojás
*16 dkg áttört, sült sütőtök
*15 dkg porcukor a forgatáshoz
A cukrokat simára keverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk
a tojást, a sütőtököt, végül összeforgatjuk a sóval, fűszerekkel, elkevert
sütőporos, szódabikarbónás liszttel.
Becsomagolva legalább 4-5 órát a hűtőben pihentetjük, de
még jobb, ha egy egész éjszakát.
Másnap diónyi golyókat sodrunk, amit porcukorba
megforgatunk, majd sütőpapíros tepsibe rakunk egymástól távolabb, mert sütés
közben terülnek.
180 fokon hőlégkeveréssel 13-14 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A papíron hagyjuk teljesen kihűlni.