Már rég izgatta a fantáziámat, hogy az egyik kedvenc
köretünket, a nokedlit egy kicsit egészségesebb változatban is elkészítsem.
Elsőre nagyon szokatlan az íz világa, de pár falat után egész jó. Nem kemény,
de ahogyan a másik társa is, igényli a szaftos húst.
Egyszerű csirkemell
paprikáshoz kínáltam kísérőként.
Hozzávalók 4
főre:
*2 nagyobb tojás
*1 csapott tk só
*1 ek olaj
*1,6 dl tej
*23 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
Egy fazékban bő vizet forralunk. A tojásokat a sóval, tejjel, olajjal simára
keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket. Addig keverjük, míg a liszt teljesen
átnedvesedik.
Ha gyöngyözve forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit.
Ha feljöttek a felszínre, akkor még 2-3 percet főzzük,
majd sós hideg vízre szedjük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Melegen kínáljuk.
A receptet itt találtam.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése