Ez egy olyan süti, amit már régen szerettem volna
elkészíteni, mert nagy citromrajongó vagyok. Picit halogattam, mert ezek a
nyújtott lapos sütik nem éppen a szívem csücskei, de aztán rávettem magamat, és
nem is volt olyan szörnyű.
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*10 dkg porcukor
*0,5 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 nagyobb tojás
*5 dkg margarin
*2 púpos ek tejföl
Krémhez:
*3 púpos ek liszt
*3 dl tej
*20 dkg porcukor
*20 dkg margarin
*1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral,
hozzáadjuk a tojást, margarint, reszelt citrom héját, és annyi tejfölt, hogy
nyújtható tésztát kapjunk.
Három egyenlő részre osztjuk. Ezeket sütőpapíron
egyenként 20*30 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk, és közepes tepsi hátára emeljük.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 7-8 perc
alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a lisztet simára
keverjük a tejjel és mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Kihűtjük, és hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukor-margarin- citromlé, és
héj keveréket.
Az egyik lapot lefektetjük, majd rásimítjuk a krém felét,
ráhelyezzük a középső lapot, majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a
harmadik lappal.
Lefedve legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a
tészta szépen megpuhuljon.
Másnap egy éles késsel felszeleteljük, majd porcukorral
vékonyan megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése