A kertben termett rengeteg csicsóka egy igazán kevés
részét használtam fel egy kis, próba adag lángos elkészítéséhez. A
végeredményben kellemesen csalódtam, hisz egyáltalán nem érezhető a csicsóka
jellegzetes íze, és a tönkölyliszt is jó választás volt. Fokhagymás tejföllel,
és reszelt sajttal gazdagon megrakva fogyasztottuk. Férjem szerint még
finomabb, mint a korábban készített hagyományos lángosok. Azt hiszem,
legközelebb dupla adagot kell majd bedagasztani.
Hozzávalók 4
lángoshoz:
*25 dkg fehér tönkölybúza liszt
*1 és 0,5 kk só
*10 dkg főtt, áttört csicsóka
*1 dkg friss élesztő
*1 dl tej
*0,5 kk cukor
*Olaj a sütéshez
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk egy
kevés cukorral, és hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne az
áttört csicsókát.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és jól összedolgozzuk.
Meleg helyen letakarva legalább egy órát kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, ahol 4 egyenlő részre
osztjuk, és golyókat sodrunk.
A golyókat egyenként kézzel vékony korongokká nyomkodjuk.
Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.
Amikor már jó forró az olaj, akkor a lángosok mindkét
oldalát szép pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is fent vagyok.
Már Instagramon is megtaláltok.
Sziasztok ,mikor mehetek enni finom falatokat ???Puszi a szákácsoknak.
VálaszTörlés