Szeretjük a brassóit, de most egy egész más módon
készítettem el. Csirkehúst, és csicsókát használtam hozzá. Nem túl nagy adag,
inkább csak két felnőtté, de nagyon finom. A csicsóka érdekes íze érezhető, a
csirkével egy könnyű, és egészséges fogást alkot. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tojást, tejet, és glutént sem. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 2
főre:
*1 nagyobb csirkemellfilé
*2-3 ek olaj a csirke pirításához
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 tk házi darált paprika
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk házi fokhagymakrém
*40 dkg csicsóka
*Olaj a csicsóka sütéséhez
A megtisztított mellet felkockázzuk, és kicsit hagyjuk
lecsöpögni.
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre
pároljuk. Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval,
borssal, ízesítjük a darált paprikával, a fokhagymakrémmel (esetleg zúzott
fokhagymával).
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús
megpuhul. (Nekem elég levet eresztett, nem volt szükség további folyadék
hozzáadására.)
Ez alatt a megtisztított csicsókát felkockázzuk, és serpenyőben,
ujjnyi forró olajban megsütjük.
A kisült csicsókát hozzákeverjük a csirkéhez, és ha
szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság
kíséretében kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése