Ez egy nagyon egyszerű, de mégis kicsit különlegesebb
étel, amit a gyerekek kedvéért készítettem. Ketchupos mártogatóssal, vagy
egyszerű vegyes salátával is finom fogás. Arra érdemes figyelni, hogy az olaj
jó forró legyen, mert különben könnyen megszívhatják magukat a spirálok sütés
közben.
Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 kk só
*1 csipet őrölt szerecsendió
*2 nagyobb tojás
*1 jó púpos ek liszt
*Kb. 0,5 dl tej
*olaj a sütéshez
A megtisztított, apróra vágott krumplit sós vízben puhára
főzzük, leszűrjük, és jól áttörjük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
A krumplit ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval,
hozzáadunk egy evőkanál lisztet, a két nagy tojást és annyi tejet, hogy jó
krémes legyen.
Egy zacskóba kanalazzuk a masszát, aminek a végét
kivágjuk.
A jó forró olajba spirálszerűen nyomunk egy-egy adagot és
szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése