Gyakran készítek rakott zöldbabot, mert nagyon szereti a
család. Ez most egy olyan recept, amiben nem besamel, vagy lisztes mártás
tartja egybe az ételt, hanem a tojásos, sajtos tejföl. Így egy kicsit
egészségesebb és könnyebb fogás.
Hozzávalók 4
főre:
*1 kg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
*1 nagy pár csirkemell filé
*3-4 ek olaj
*só
*3,5 dl tejföl
*2 nagyobb tojás
*25 dkg trappista sajt
*1 kk házi fokhagymakrém
*1 nagy csipet őrölt bors
A zöldbabot sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük,
és hagyjuk lecsepegni. A csirkét apró kockára vágjuk, és az olajon fehéredésig
pirítjuk. Meghintjük egy csapott kávéskanál sóval, majd annyi vízzel felöntjük,
hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. A sütőt előmelegítjük.
A tejfölt a tojásokkal, fél kávéskanál sóval, egy kevés
fokhagymakrémmel, borssal simára keverjük és belereszelünk a sajtból kb. 20
dkg-ot.
A zöldbabot összeforgatjuk a sajtos masszával, majd
beleszórjuk a kissé meghűlt csirkét.
Egy közepes tepsibe, vagy formába simítjuk, és a maradék
sajtot a tetejére reszeljük.
180 fokos sütőbe toljuk, ahol addig sütjük, míg a sajt a
tetején szép barnára pirul. Ez nekem kb. 30 perc volt.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése