A hétvégén vendégeink voltak és ez volt az egyik fogás.
Már előző nap elkészült, és vasárnap csak a tálalással kellett foglalkoznom.
Egyszerű, finom, de mégsem az a hagyományos, megszokott fasírtrúd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.
Hozzávalók 1
nagyobb rúdhoz:
Világos
részhez:
*50 dkg darált sertéshús
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi fokhagymakrém
*2 közepes tojás
*4 púpos ek zsemlemorzsa
Piros részhez:
*50 dkg darált sertéshús
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk fűszerpaprika
*1 tk házi fokhagymakrém
*2 közepes tojás
*4 púpos ek zsemlemorzsa
Továbbá:
*1 tojás lekenni
*1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
*1 dl víz a puhításhoz
Két tálat készítünk. Az egyikbe a világos részhez valókat
rakjuk, a másikba a piros részhez valókat. Mindkettőt összedolgozzuk.
Folpackon a világos részt kézzel ujjnyi vastagra és
téglalap alakúra ellapogatjuk.
A piros masszából pedig hengert formázunk és a
kilapogatott hús szélesebb szélére helyezzük.
Majd elkezdjük feltekerni, mintegy bebugyolálva a belső
részt.
Jól összenyomkodjuk, kicsit megsodorjuk, hogy a
felesleges levegő kijöjjön.
Egy közepes tepsit kikenünk egy jó evőkanál zsírral és
belefektetjük a fasírtot.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.
Öntünk mellé kb. 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon alul-felülsütéssel
kb. 75 percet puhítjuk.
Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-ra
mérsékeljük és gyakran meglocsolva a szaftjával szép pirosra sütjük. Ez kb.
15-20 perc.
Majd óvatosan kiemeljük a zsírból és hagyjuk teljesen
kihűlni.
Hidegen egy éles késsel szépen felszeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése