2016. október 15., szombat

Fűszeres palacsintabundában sült csibefalatok


A gyerekek kívánságára készült ez a húsos fogás. Puha, szaftos csirke lapul a vékony, fűszeres bundában. Sajnos sohasem tudok eleget készíteni ezekből a falatokból, ahogy sül, úgy kóstolgatják a gyerekek. Legtöbbször fokhagymás-tejfölös mártogatós készül hozzá, de salátával vagy sült krumplival is remek étel.

Hozzávalók 4 főre:

*2 kisebb csirkemellfilé pár

*0,5 kk só

*3-4 dl olaj a sütéshez


Bundához:

*3 kisebb tojás

*0,5 kk só

*1 nagy csipet őrölt bors

*1 kk mustár


*3 jó púpos ek liszt

*0,5 dl tej


A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és meghintjük egy kevés sóval, összeforgatjuk.

A bundához a tojásokat először a fűszerekkel, majd a liszttel elkeverjük. A tejjel lazítjuk. Sűrű, csomómentes masszát kavarunk.

A csirke csíkokat beleforgatjuk.

Egy kisebb tálban olajat forrósítunk, majd a csibe falatokat kicsit lecsepegtetve, az olajban közepestől mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése