Szombaton bár még elég meleg volt, de nem fújt a szél.
Bográcsban készült egy nagyon egyszerű étel saját újkrumpliból, kolbásszal,
virslivel.
A fakanalat ismét a Férjem ragadta magához. A vendégek sem
panaszkodtak, hisz ők is rég ettek már paprikás krumplit. Friss kenyérrel és
hordós savanyúsággal kínáltuk.
Hozzávalók 12
főre:
*2,5 kg krumpli
*3 nagy fej vöröshagyma
*5 ek olaj
*50 dkg virsli
*20 dkg cserkészkolbász
*2 púpos tk só
*1 kk őrölt bors
*1 ek darált paprika
*2 tk fűszerpaprika
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a krumplit
nagyobb darabokra, a hagymát kockára vágjuk. A virslit és a kolbász
felkarikázzuk.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a kolbászt és
a virslit megpirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a krumplit és felengedjük annyi vízzel, hogy
ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve addig főzzük, míg a
krumpli megpuhul. Ha szükséges, még ízesítjük.
Melegen, friss kenyérrel és savanyúval kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése