Régebben féltem ilyen lapokra nyújtós sütit készíteni, de egyáltalán nem
nehéz és csak egyszer kell kipróbálni. Utána már minden félelem elszáll. A lapok,
ha kihűlnek kemények, de a krémtől csodásan megpuhulnak és remekül szeletelhető
süteményt kapunk. A családnak nagyon ízlett.
Hozzávalók:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 púpos kk
szódabikarbóna
*1 csipet só
*20 dkg porcukor
*2 púpos ek
cukrozatlan kakaópor
*5 dkg margarin
*4 jó ek méz
*2 közepes tojás
Töltelékhez:
*4 púpos ek liszt
*5 dl tej
*20 dkg margarin
*15 dkg porcukor
*10 dkg
kókuszreszelék
Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*2 ek étolaj
A tésztához a
lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral
és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem
forró margarint és mézet.
Összedolgozzuk (ha kicsit morzsalékos, kevés tejjel lazíthatjuk),
három egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett
felületen téglalap alakúra, kb. 30*20cm nagyságúra elnyújtjuk és sütőpapírra
téve, tepsi hátán, 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük és hagyjuk
teljesen kihűlni.
Addig a krémet is
elkészítjük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és sűrűre főzzük.
Amíg kihűl, a
margarint habosra keverjük a porcukorral.
Majd a két részt
összekeverjük és beleszórjuk a kókuszreszeléket.
Egy lapot
lefektetünk, rákenjük a krém felét, befedjük a második lappal, aminek a
tetejére simítjuk a maradék krémet. Végül a sort a harmadik lappal zárjuk. A
tetejére a csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk
vele.
Legalább egy
éjszakára hideg helyre tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.
A Facebookon is megtaláltok.
Nagyon finom isteni!
VálaszTörlés