Anyukámtól kaptunk két nagydoboz, jó érett meggyet. Abból
készült el ez a nagy adag dzsem. 13 kisebb üveget és két nagyobbat töltött meg.
Természetesen a cukor mennyisége a gyümölcs savanyusságától is függ. Érdemes
kóstolgatni. Ez most egy olyan finomság, ami kicsit pépesítve lett, de mellette
maradtak benne meggy darabok is.
Hozzávalók:
*5 kg meggy
*3 tasak 3:1-ben Dzsemfix
*1,4 kg cukor
A meggy zöld részeit (levél és szár) eltávolítjuk, majd
alaposan, több léről átmossuk, kimagvaljuk.
Egy fazékban közepes lángon felfőzzük. Hagyjuk pár percet
főni, majd botmixerrel kicsit pépesítjük.
Ha felforrt, hozzáadjuk a cukorral elkevert fixet és
forrástól számolva 3 percig zuborogva hagyjuk főni. Közben kavargatjuk. A
keletkező habot leszedjük.
Előre kimosott üvegekbe töltjük, majd lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése