Amikor olyan vendég érkezik, aki nem fogyaszt húst, akkor
az ember lánya elgondolkozik, hogy mit is kínáljon. Zöldségeket,
mi mást. A gombával, hagymával és krumplival nem lehet mellé fogni. Hozzá egy
kis tartármártás és savanyúság és már kész is az ebéd.
Hozzávalók 6
főre:
*4 nagyobb krumpli
*20 dkg laskagomba
*3 nagyobb fej hagyma
*1 csésze liszt
*4 kisebb tojás
*2 csésze zsemlemorzsa
*Olaj a sütéshez
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit kb. 3 mm
vékonyra felkarikázzuk, a hagymát kb. 7 mm vastag karikára vágjuk és a
karikákat rétegekre szedjük, és vékonyan mindegyiket meghintjük sóval.
Három tányért készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a
másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba mérjük a
zsemlemorzsát.
Legelőször a krumplikat (mert az barnul meg a
leghamarabb) megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Ezt a műveletet megismételjük a gombával és a hagymával is.
Olajat forrósítunk, és szép barnára sütjük a bepanírozott
zöldségeket.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Érdemes egyszerre vagy több edényben sütni, vagy egy
nagyobbat választani erre a célra, hogy a zöldségek lehetőleg egyszerre
legyenek készen.
Tálra rendezzük őket és melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Jajj. Finom, de az általam ismert vegágnak épp a rántott sajt/gomba/karfiol stb. okoz undort, mert mindig mindenhol ez van:(
VálaszTörlésÉpp ezért választottam a hagymát, a krumplit és a laskagombát, mert ezek nem a leggyakoribbak. Szerencsére nálunk nem volt ilyen gond :-)
Törlés