Megláttam a boltban két csokor medvehagymát és nem is
tudtam otthagyni. Akkor még nem tudtam, hogy mi lesz belőle, csak később
döntöttem el, hogy egy része egy finom levesben végzi. Igazán hamar
elkészíthető, könnyű leves, amiben a medvehagyma jellegzetes íze kellemesen
érezhető és a sült bacon szalagokkal remek párost alkot.
Hozzávalók 4
főre:
*2 egész nagy krumpli (45 dkg)
*1 csokor újhagyma (5 nagyobb szál)
*3 ek olaj
*1 l víz
*1 ek házi ételízesítő
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kk só
*1 dl sűrű tejszín
*1 csokor medvehagyma fele
*1 kis csomag húsos bacon
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A felkarikázott
újhagymát (sötétzöld szára nélkül) az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta az apró kockára
vágott krumplit.
Felengedjük a vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Addig
főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ez alatt a medvehagyma vastagabb szárát eltávolítjuk és a
zöld részt egész apróra vágjuk.
A levest a medvehagymával a turmixgépbe töltjük, majd pár
percig a legmagasabb fokozaton pépesítjük.
A lángra visszatéve a tejszínnel krémesítjük.
Száraz serpenyőben ropogósra sütött bacon szalonna
csíkokkal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése