Maradt egy kevés darált dió, nem túl sok, azt sem tudtam,
hogy mibe lenne elegendő. Így ebbe az egyszerű, de mégis szokatlan formájú
sütibe került. Puha, omlós, jól záródó fémdobozban sokáig eláll.
A kicsik
elsőnek a diót csipegették le a tetejéről :-)
Hozzávalók 21
db gyűrűhöz:
*125 g liszt
*1 nagy csipet sütőpor
*50 g porcukor
*50 g darált dió
*100 g margarin
*21 db dió fél díszíteni
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a
darált dióval, majd összedolgozzuk a margarinnal. Picit ragadós a tészta, ezért
lisztezett felületen gombócot formázunk belőle.
Zacskóba téve pár órát vagy egy éjszakát a hűtőben
pihentetjük.
Majd diónyi darabot a kezünkbe véve kisujjnyi vastag, kb.
14 cm hosszú rudakat sodrunk, aminek a két végét összeillesztjük. Sütőpapíros
tepsire sorakoztatjuk.
Minden illesztésnél a tésztába nyomunk óvatosan egy fél
diót.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc
alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése