29 másik blogger társammal készítünk egy-egy édes finomságot, amire az érdeklődők, segíteni szándékozók licitálhatnak. A befolyt összeget a Mosoly Alapítvány kapja. Ők azok, akik ingyenes művészeti- és meseterápiákkal gyógyítják azoknak a gyerekeknek a lelkét, akiknek testét valamilyen súlyos betegséggel vívott harc viselte meg.
Két kisgyerek anyukájaként nem is volt kérdés, hogy a csapatban a helyem.
A licitálásra 2015.09.21 00:00:00 és 2015.09.24 16:00:00 között van lehetőség ezen a helyen.
A sütimre legmagasabb összeget felajánló személy pedig kap egy tálca finom, omlós diós kiflit, amit előre egyeztetett időpontban és helyen vehet át a szerencsés személyesen Budapesten vagy Inárcson, vagy postai úton az ország bármely részén.
Természetesen a süteményt újra elkészítem, azt frissen kapja meg a licit nyertese.
Van lehetőség vigaszágra is, ami azt jelenti, hogy ha nagy az érdeklődés a sütim iránt és a licit nyertese is beleegyezik, akkor a második legtöbbet felajánló személy is megkapja a süteményt, ha az általa utoljára felajánlott összeget ő is szívesen befizeti az Alapítvány részére.
Nagy izgalommal várom a licit végét. Most pedig jöjjön a süti, a mi tej- és tojásmentes. (Igény szerint vaj helyett margarinnal is készülhet.)
Hozzávalók 33
db kiflihez:
*25 dkg finomliszt
*1 késhegynyi sütőpor
*10 dkg porcukor
*10 dkg darált dió
*20 dkg vaj
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a
sütőporral, a darált dióval és a porcukorral.
A vajat is hozzáadjuk, ezután kézzel szép simára dolgozzuk.
A tészta elég ragadós ekkor, ezért egy zacskóba
csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük.
Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy
kifli formát pedig Folpackkal.
A tésztából kis darabot tépünk, amit kisujjnyi rúddá sodrunk és
a kibélelt formába nyomkodjuk úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki a formából.
A Folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából és a
sütőpapíros tepsibe fektetjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon
hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk egy pár percet a tepsin, mert a
kiflik ekkor még puhák és könnyen deformálódnak.
Megszórjuk porcukorral.
Ha kihűltek, jól záródó fémdobozban tároljuk, ahol sokáig omlósak maradnak.
Szép a kifli és nagyon finom lehet, ki fogom próbálni. Köszi Andika a receptet.
VálaszTörlésIgazán örülök, hogy tetszik :-)
TörlésMerhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.
VálaszTörlésSaygılar
Teşekkür ederiz.
Törlés