2015. szeptember 21., hétfő

Omlós diós kiflik a SEGÍTSÜTIRE

Idén ősszel újra megrendezésre kerül a Segítsüti és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy én is támogathatom a részvételemmel a jótékonysági programot, amiről itt bővebben olvashattok.

29 másik blogger társammal készítünk egy-egy édes finomságot, amire az érdeklődők, segíteni szándékozók licitálhatnak. A befolyt összeget a Mosoly Alapítvány kapja. Ők azok, akik ingyenes művészeti- és meseterápiákkal gyógyítják azoknak a gyerekeknek a lelkét, akiknek testét valamilyen súlyos betegséggel vívott harc viselte meg.
Két kisgyerek anyukájaként nem is volt kérdés, hogy a csapatban a helyem.

A licitálásra 2015.09.21 00:00:00  és  2015.09.24 16:00:00 között van lehetőség ezen a helyen

A sütimre legmagasabb összeget felajánló személy pedig kap egy tálca finom, omlós diós kiflit, amit előre egyeztetett időpontban és helyen vehet át a szerencsés személyesen Budapesten vagy Inárcson, vagy postai úton az ország bármely részén. 
Természetesen a süteményt újra elkészítem, azt frissen kapja meg a licit nyertese.

Van lehetőség vigaszágra is, ami azt jelenti, hogy ha nagy az érdeklődés a sütim iránt és a licit nyertese is beleegyezik, akkor a második legtöbbet felajánló személy is megkapja a süteményt, ha az általa utoljára felajánlott összeget ő is szívesen befizeti az Alapítvány részére.

Nagy izgalommal várom a licit végét. Most pedig jöjjön a süti, a mi tej- és tojásmentes. (Igény szerint vaj helyett margarinnal is készülhet.)



Hozzávalók 33 db kiflihez:
*25 dkg finomliszt
*1 késhegynyi sütőpor
*10 dkg porcukor
*10 dkg darált dió
*20 dkg vaj

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral.
A vajat is hozzáadjuk, ezután kézzel szép simára dolgozzuk.
A tészta elég ragadós ekkor, ezért egy zacskóba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük.
Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kifli formát pedig Folpackkal.

A tésztából kis darabot tépünk, amit kisujjnyi rúddá sodrunk és a kibélelt formába nyomkodjuk úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki a formából.
A Folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából és a sütőpapíros tepsibe fektetjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk egy pár percet a tepsin, mert a kiflik ekkor még puhák és könnyen deformálódnak.
Megszórjuk porcukorral.
Ha kihűltek, jól záródó fémdobozban tároljuk, ahol sokáig omlósak maradnak.

4 megjegyzés:

  1. Szép a kifli és nagyon finom lehet, ki fogom próbálni. Köszi Andika a receptet.

    VálaszTörlés
  2. Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

    Saygılar

    VálaszTörlés